Historie

Zuidema is sinds 1963 een begrip als het gaat om werkzaamheden in het grondverzet, weg- en waterbouw. We zijn als familiebedrijf vergroeid met Hoogeveen.

In de 50’er, 60’er en 70’er jaren werden de hoofdkanalen gedempt en kwam Hoogeveen aan twee grote doorgaande wegen te liggen. Hoogeveen is aangesloten op het Europese wegennet. Onder andere Philips, Fokker en Standard Electric vestigden zich in de plaats eveneens als een tal van transportbedrijven. Hierdoor kwamen diverse projecten tot stand. 

Nieuwbouwprojecten zorgen voor werk

Voor deze toenemende industrialisatie kreeg Hoogeveen te maken met een toeloop van nieuwe inwoners. En mede door het verouderde woningbestand kwamen er grote nieuwbouwprojecten tot stand.

De woonwijken Hoogeveen-Zuid, Krakeel en later De Weide waren voor ons de eerste stappen als dé ondernemer in de grond-, weg- en waterbouw. In die dagen waren wij er al om onze opdrachtgevers op een slimme manier te ontzorgen. 

Uitbreiding dienstverlening

In 1984 is de locatie aan de Fokkerstraat, op het industrieterrein De Wieken in Hoogeveen, in gebruik genomen. Daarnaast hebben wij ook nog een eigen zandwinning in Koekange, waardoor wij werkzaamheden op een snelle, slimme en verantwoordelijke manier uit kunnen voeren. Hierbij werken wij in dienst van onze opdrachtgever, waarbij wij pasklare oplossingen leveren, volgens een vooraf overeengekomen en boven goed uitgestippelde route. 

Een innovatieve, slimme en betrouwbare onderneming; dat is waar Zuidema voor staat. Met onze eigen specialisten, ons vakmanschap, duurzaam ondernemen en onze betrokkenheid, ben je bij ons op de juiste weg. 

Met deskundig en zorgvuldig vakmanschap, voeren wij op structurele basis projecten uit waarbij de klant centraal staat. Door onze betrokkenheid met de klant, de manier van afvalstromen beperken en het hergebruik van grondstoffen werken we samen aan de slimste weg. 

Ik wil graag contact opnemen
Zuidema groep
EENVOUDIG EN ONLINE

ZAND, GROND, COMPOST,BEMESTE TUINAARDE EN GRIND BESTELLEN?

Ga naar de webshop Sluiten
Contact